torstai 11. helmikuuta 2016

Viimeinen päivä

Torstai 11.2.2016
Viimeisenä täälläolopäivänä menen opiskelijoiden kanssa aamupäiväksi seuraamaan leivonta, eli paestry tunteja. Koululle kävellen vartissa, vaatteiden vaihto varaston takaosaan tehdyssä lentokonemoduulissa ja luokkaan. Opea ei vaan näy..toinen kokkiopettajista tulee pyytämään tunneille aamuksi ja taas illaksi. Valentinday-dinner osa2. Valitettavasti joudumme kieltäytymään, sillä on jo muuta suunnitelmissa. Tästä ei oltu meille etukäteen kerrottu, joten oletan että apuamme olisi kaivattu Leipomopuolen opettaja eli paestrychef  tulee viimein raaka-aineiden kanssa. Nopeasti on työt jaettu. Pilvi ja Jaana saavat yhdessä leipoa kinuskisuklaa piirasta eli Millionaire's shortbread:  ja lisäksi mitä ehtivät. Piiras on helppo tehdä ja onnistuu hyvin. Lisäksi maustekakku ja unelmatorttu. Niiden kanssa onkin haasteita. Näinköhän raaka-aineet ja uunit tekivät tepposen. Uunit, missä kakut paistettiin toimivat nimittäin  kaasulla. 



Aamupäivän jälkeen nopea lounas koulun kanttiinissa ja sitten tutustuman tyttöjen työssäoppimispaikkaan Best Western hotelliin Aivan upeat puitteet tytöillä tehdä töitä. Ja saa nähdä tuleeko kuninkaallisia vierailulle. Asuvat kuulema  ajomatkan päässä ja käyvät aina silloin tällöin. Takaisin koululle vielä pikapalaveri aikatauluista.
Lopuksi vielä tyttöjen kanssa istumme lähiPubiin "yksille". Viimeiset neuvot ja ohjeet, halaukset ja toivotukset. Kouluttajan on aika poistua paikalta. Viimeinen kaupunkikävely, vähän evästä kotimatkalle ja pakkaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti