maanantai 15. helmikuuta 2016

Takaisin kotiin ja summa summarum

Perjantai 12.2.2016

Matkustuspäivä kotiin. Vähän huonosti nukutun yön jälkeen aamiaiselle (munat ja pekoni alkaa tulla tutuksi.) ja  junalle, jonne eräs koulun ope antoi kyydin. Mukavaa, ei tarvitse raahata matkalaukkua, vaikkei kävelymatkakaan ole pitkä. Vähän jännitti yksin lähteä kotimatkalle. Junamatka meni kuitenkin nopeasti, koko kahdentunnin matkan sukkaa kutoessa. Kings Crossin asemalla oli pakko piipahtaa Harry Potterin laiturilla 9 3/4. Turisteja oli tulvillaan menemässä Tylypahkaan :)

Platform 9 3/4
Matka jatkui maanalaisella lentokentälle. Kysymällä selvisi mihin metrojunaan kannattaa hypätä, että pääsee oikealle termiinaalille,Opasteet ja aikataulut olivat englannissa helposti näkyvillä ja jopa metron asemalla mies huutelemassa ettei saa hypätä junan alle. Lentokin sujuin huomattavasti tasaisemmin kotiinpäin .Oli muuten mahdottoman helppoa matkustaa engannin julkisilla. Kysymällä selvisi jos ei muuten. Verrattuna Hki-Vantaalla, jossa eksyin heti, kun piti laukkua hakea. Olin viimeisten joukossa koneessa poistuessa ja vessassa piipahtamisen jälkeen muut olivat kadonneet. Eikä ketään missään, vain tyhjiä käytäviä. Eikä opasteita. Vartija, joka sattui sitten tulemaan vastaan,ohjasi oikeaan tyhjään käytävään. Kotona puolenyön jälkeen. Väsyneenä mutta tyytyväisenä.
Hedelmäkohokas ja appelsiinisuklaamoussea


Uutta kokemusta rikkaampana ja uusia ideoita napanneena on taas kiva jatkaa. Paljon asioita tehdään samalla lailla ja kuitenkin erilailla. esimerkiksi siellä opiskelijoiden koulupäivä voi olla helposti yli kymmenen tuntinen, Ensin aamulla klo 8.45-14.30 lounas ja iltakattaus klo 15.30 -20.00. Opiskelijat eivät tee ruokaa muualle kuin opetusravintolan käyttön. Hygienia taso on hieman erilainen, siellä pätee sääntö " vihkisormus saa olla sormessa" Laittet ja välineet erilaisia. Ja ruoka-annokset tyylikäitä ravintola-annoksia. Ja lähes kaikki opettajat työskentelevät sekä koulussa että jossakin ravintolassa.
Tuolla ihmiset mittaavatkin ahkeruuden tehtyjen tuntien mukaan. Se on sitten eriasia paljonko tuntien aikana tehdään töitä :)



Paikallinen Oivahyvmy. 

Koulun ravinola on arvosteltu Tripadvisorissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti